Ženski rokovnik 2018 - budi ono što jesi

Nešto osobniji blog o tome zašto volim rokovnik.

Posljednjih nekoliko godina u poslovnim me krugovima više znaju kao Dunju Ženski rokovnik nego kao Dunju Tadić. Na početku mi je to bilo pomalo neobično, ali sada se samo osmjehnem i klimnem glavom – da, ja sam Dunja Ženski rokovnik.

Osim toga sam i mama prekrasnog dječaka, a kad ne radim, uživam u vremenu koje provodim s obitelji i prijateljima. U životu se vodim načelom da je sreća stvar izbora pa sam tako izabrala biti sretna i u nekim životnim situacijama koje su teške i izazovne. Izabrati biti sretan je proces, moj je trajao godinama. Rad na sebi najveće je moguće ulaganje, ali isplati se, isplati se onog trenutka kada prva stvar na koju ujutro pomislite kad otvorite oči je život je lijep. Zato jer jest. Prekrasan je.

Jedno od načela kojim se vodim u poslu je Dobra organizacija je pola uspjeha. I to je jedan od najvažnijih razloga zašto volim Ženski rokovnik.

 

1. Pomaže mi na najbolji način da budem i ostanem organizirana i fokusirana. Ne postoji obveza koju ne zapišem u rokovnik. Svakog jutra, uz prvu kavicu, provjerim što me čeka taj dan, a nerijetko i navečer prije spavanja. Da, i dalje ponešto zaboravim, ali nikad ono što je važno.

2. Drugi je razlog što mi planiranje i upisivanje obveza u rokovnik daje i prostor da budem sama sa sobom i svojim mislima. Šuštanja stranica i miris jutarnje kave postali su moj ritual koji ne dam nikome i koji me podsjeća na to da sama kreiram svoj dan, daje mi osjećaj poznatog i svojevrstan osjećaj sigurnosti.

3. Volim rokovnik zato što je svaka stranica osmišljena i dizajnirana s dobrom energijom, s velikom pažnjom i što je u svaku stranicu utkana posebna ljubav. Ljubav prema mom poslu i rokovniku koji postoji već 10 godina, ljubav prema timu koji zajedno sa mnom stvara rokovnik iz godine u godinu, kao i ljubav prema svim ženama koje se koriste rokovnikom već godinama. Hvala svima na golemim količinama ljubavi koje Ženski rokovnik čine istinskim rokovnikom sa srcem. Ako ste se pitale zašto rokovnik sa srcem – zato.

4. Svakodnevno, 365 dana u godini, rokovnik me podsjeća na to da radim posao koji volim, podsjeća me na to da se rad, trud i dosljednost sebi i svojim idejama i vizijama uvijek isplati. Ženski rokovnik je proizvod koji je nastao i dalje nastaje kao rezultat zaigranosti, uživanja u stvaranju nečega što volim, a vole i tisuće drugih žena koje ga svakoga dana nose u torbici i kojima pomaže i olakšava organizaciju mnoštva obveza koje imaju. To me čini sretnom i to je pokretač i motivator stvaranja svakog novog izdanja. Kod svakog novog rokovnika ne razmišljam koliko komada će se prodati, razmišljam o svim ženama kojima će bar malo olakšati planiranje i organizaciju, a svojim šarenim i veselim dizajnom i uljepšati dan.

7_razloga_zasto_volim_ZR

5. Kad imam rokovnik sa sobom, znam da imam gotovo sve što mi u određenoj situaciji može zatrebati. Svi moji termini na jednom su mjestu, najvažniji brojevi telefona su tu ako ostanem bez baterije na mobitelu. Ako sam na kavi s prijateljicom, mogu upisati preporuku za knjigu ili film koje želim pročitati ili pogledati. Ne može me iznenaditi datum servisa ili registracije auta, a u svakom trenutku znam kome ili od koga sam posudila knjigu ili kišobran. Jako često, uz kavicu ili prije spavanja, zapišem i poneku malu stvar koja me taj dan učinila sretnom. Volim ih pročitati s vremena na vrijeme jer život je lijep. Posljednjih godina obvezno ispunim i rubriku Prioriteti i redovito pratim ostajem li na pravom putu i radim li sve što sam planirala da bih svoje ciljeve i prioritete ispunila. I, naravno, rubrika za budžet, koja mi pomaže da u svakom trenu znam kako raspolažem novcem. U džepiću na zadnjoj stranici pohranjeni su mi svi oni papirići, računi i posjetnice koje trebam i koje tamo čuvam.

6. Volim ga jer mi citat na svakom tjednu popravi dan i dodatno me motivira. Bila sam presretna kada mi je jedna gospođa nedavno rekla da je putovala sama,  bila je umorna, pomalo i neraspoložena te je izvadila rokovnik iz torbe i pročitala sve citate koji se nalaze u njemu. Citati su joj popravili raspoloženje, iz zrakoplova je izašla s osmijehom i novom energijom. Evo, i to je još jedan od razloga zašto volim ovo što radim i zašto istinski uživam u stvaranju svake nove stranice rokovnika.

7. Početak je 2018. godine i već razmišljamo o novoj temi, novom dizajnu i u tom dijelu, priznajem, najviše uživam i jednostavno to obožavam. Jedne godine podsjećali smo vas na to da volite sebe, prošle godine pokazale smo vam i svojim primjerom potvrdile da žena ženi nije i ne mora biti vuk, a ove godine želimo da svaki dan znate da ste divne upravo takve kakve jeste, savršeno (ne)savršene. Za 2019. bit će to opet neka mala, ali važna poruka, motiv koji ćemo utkati u svaku stranicu zajedno s ljubavi s kojom ćemo ga i sljedeće godine napraviti.

Voli vas
Dunja Ženski rokovnik