Rokovnik sa srcem

Ženski rokovnik je rokovnik prilagođen potrebama moderne žene, koji svojim jedinstvenim sadržajem omogućava bolju organizaciju poslovnog i privatnog života žene koja ga koristi.

Rokovnik pored godišnjeg planera sadrži mnoge zanimljive rubrike koje ga čine osobnijim i posebnijim od ostalih klasičnih planera. Neke od rubrika kao što su pms kalendar, podsjetnik i upute za samopregled grudi, lista za termine posjeta liječniku, sezonska shopping lista, check lista za godišnji odmor, lista naslova knjiga ili filmova koje želite pogledati i pročitati, te liste novogodišnjih odluka i prioriteta ovaj rokovnik čine i svojevrsnim poludnevnikom kojeg uvijek želite imati pored sebe.

Rokovnik 2012 dizajn detalj

unutrasnjost detalj

Sadržaj rokovnika podijeljen je na osobne informacije, osobne interese, podsjetnike, godišnji planer, te stranice posvećene osobnom razvoju, i bilješke o mjesečnom budžetu.

Prepoznatljiv je i po ogledalcu ugrađenom unutar korica, ima elastičnu trakicu za zatvaranje, gumicu za olovku, i dvije pokazne trakice. Ženski rokovnik je u potpunosti proizveden u Hrvatskoj, zaštićen je kao brand i prijavljen u Hrvatskom patentnom zavodu. Prvi je rokovnik takvog sadržaja i forme na našem tržištu.

"Ženski rokovnik nije još samo jedan planer, ovo je rokovnik sa srcem koji će vas osvojiti i koji ćete zavoljeti na prvu."

Dizajn

dizajn knjige razni

Još jedna od posebnosti ovog rokovnika je njegov dizajn koji je svake godine drugačiji. Nastojimo pratiti trendove grafičkog dizajna iz godine u godinu, a volimo se poigrati i s modnim trendovima koje prenesemo na naslovnice rokovnika.

Svake godine naslovnice su raznolike i drugačije, za sve tipove žena, od razigranih i veselih, do ponešto ozbiljnijih i klasičnijih.

Prilikom dizajniranja rokovnika osim na estetiku jako pazimo i na funkcionalnost, nastojimo postići maksimalnu iskorištenost prostora za pisanje unutar zadanih dimenzija rokovnika.

Karakteristike rokovnika

• Dimenzije rokovnika: 110 x 170 mm
• Tvrdi uvez
• Broj strana: 192
• Okruglo gledalo umetnuto u unutrašnjost prednje korice
• 2 pokazne trakice
• Gumica za zatvaranje
• Gumica za olovku

Povijest

Rokovnik je nastao iz osobne potrebe za dobro strukturiranim i dizajniranim rokovnikom. Nakon bezuspješne potrage po trgovinama, odlučili smo napraviti jedan novi, drugačiji rokovnik. Tako je 2009. godine nastao prvi Ženski rokovnik. Imao je spiralni uvez i izgledao je znatno drugačije od rokovnika danas.

rokovnik2019

Prvi Ženski rokovnik bio je manjeg formata i puno jednostavnijeg dizajna. Povratne informacije koje smo dobili od korisnica bile su odlične, a jedina zamjerka bio je spiralni uvez koji se pokazao nepraktičnim za svakodnevno nošenje u torbi. Prva naklada koju smo napravili prodala se u rekordnom vremenu i shvatili smo da imamo proizvod koji je ženama poput nas potreban i zanimljiv. Nakon provedenih anketa i tisuća odgovora koje smo dobili na sljedećem izdanju napravili smo izmjene sukladno željama i potrebama naših korisnica. Prva izmjena koju smo napravili bio je uvez i format.

Rokovnik za 2010. godinu imao je tvrdi uvez, napravili smo veći format, naslovnice u dvije boje i unutrašnjost u koloru. Anketa je pokazala da ženama koje koriste rokovnik nedostaje gumica za olovku, te smo je te godine prvi put stavili na rokovnik i od tada je njegov sastavni dio.

rokovnik 210 
rokovnik 2011

2011. godine znatno povećavamo nakladu i radimo nova poboljšanja. Te godine prvi put u rokovnik ugrađujemo ogledalo u unutarnje korice koje postaje jedno od najprepoznatljivijih karakteristika Ženskog rokovnika.
Također smo stavili i gumicu za zatvaranje, a rokovnik dizajnirali u pop art stilu prateći trendove u grafičkom dizajnu te godine. Rokovnik je bio dostupan u dvije boje – narančastoj i zelenoj.

2012. godina je bila prekretnica i godina kada je rokovnik počeo postajati ono što je danas – šik, dizajnerski rokovnik za kojim su poludjele sve žene. Te godine napravili smo osam različitih naslovnica koje su odmah postale hit. Modni trendovi za tekuću godinu bili su nam vodilja za dizajn naslovnica, a dizajn unutrašnjosti bio je u minimalističkom retro stilu. Rokovnik je rasprodan u rekordnom roku.

rokovnik 2014 svi
alex 2013

Rokovnik za 2013. godinu bio je veliki izazov nakon uspjeha prethodnog. Kako smo željeli obilježiti pet godina postojanja rokovnika, odlučili smo dizajnirati nešto posebnije. 2013. imali smo našu prvu dizajnersku suradnju. Jednu od naslovnica dizajnirala je jedna od naših najpoznatijih dizajnerica Aleksandra Dojčinović. Ostale naslovnice bile su u jarkim, upečatljivim bojama, a unutrašnjost smo dizajnirali tako da podsjeća na ženski magazin. Ova suradnja je Ženski rokovnik vinula u sam vrh popularnosti, a naslovnica koju je napravila Aleksandra je jedna od najprodavanijih naslovnica do sada.

Nakon dizajnerske suradnje, 2014. godine željeli smo nešto drugačije. Anketa koju smo i te godine napravili pokazala nam je da bi naše korisnice voljele imati rokovnik koji su dizajnirali mladi hrvatski kreativci i  umjetnici. Odlučili smo napraviti suradnje s divnom Anom koja izrađuje nakit And you by Ana, s originalnom Mirtom iz studia Bombona Kečkica, Martinom – Friki Frimo, Goranom iz Loline kućne Manufakture, Stefanom i Doris iz Micica Studio, Rajanom i Ivicom koje stoje iza brenda NOHAA, Vanjom i Katarinom – PUCE., te Ursulom – Urshoes. Osam naslovnica koje je osmislila ova ekipa bile su najkreativnije i najveselije naslovnice Ženskog rokovnika od njegovog nastanka. Unutrašnjost je bila šarena i vesela, kao i naslovnice.

naslovnica 2014 svii

Rokovnik za 2015. bio je vrlo poseban. Dvije od pet naslovnica dizajnirala je Severina. Pažljivo smo iz godine u godinu analizirali poruke, želje i navike žena koje koriste rokovnik, pokušavajući doći do profila naših korisnica. Ponosne smo na naše korisnice, većinom poslovne žene, koje uspješno balansiraju svoj poslovni i privatni život. Iz tog razloga, kada smo počeli razmišljati o suradnji za 2015., željeli smo jaku i uspješnu ženu u oba područja, ženu s posebnom energijom, karizmom i utjecajem. Severina je žena koja savršeno balansira u poslovnom i privatnom životu, žena koja radi zahtjevan i težak posao , a koja je prije svega brižna majka. Severina nam je potvrdila da je sve u organizaciji i planiranju, a ona vrlo pažljivo organizira i planira svoje vrijeme i obaveze u čemu joj pomaže i Ženski rokovnik. Moramo napomenuti i to da je ona uvijek na strani žena. Iz njenih intervjua, postupaka, pjesama vrlo je jasno da su joj žene jako važne. Pored dizajniranja dvije naslovnice, Severina je savršeno upotpunila i sadržaj rokovnika dajući mu tako pečat svoje osobnosti i kreativnosti.

severina oba

Severina je za 2015. godinu dizajnirala dvije naslovnice,"Lunapark" i "Čipku". "Lunapark" je jedna vesela naslovnica, i sam pogled na nju popravlja raspoloženje, dok je naslovnica "Čipka" vrlo sofisticirana i mistična. Izreke u rokovniku za 2015. također je izabrala Severina, a govore o obitelji, djeci, ženama i ljubavi.

rokovnik 2015 grupa
rokovnik detalj planer

Unutrašnjost rokovnika za 2015. bila je u vintage stilu jer ga oduvijek smatramo ženstvenim i romantičnim. Blago tonirane stranice smo upotpunili s decentnim vintage detaljima i fontovima. Inovacija u rokovniku za 2015. bila je virtualna Motivacijska ploča te QR kod u samom rokovniku pomoću kojega su korisnice rokovnika pristupile Motivacijskoj ploči na web stranici Ženskog rokovnika. Ta je stranica je zamišljena kao stranica za inspiraciju i dijeljenje sadržaja među korisnicama Ženskog rokovnika.